couple holding handsΟι σχέσεις χρειάζονται δουλειά και αναπόφευκτα τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν πολύ συχνά τόσο μικρές όσο και μεγαλύτερες προκλήσεις. Απλά, καθημερινά πράγματα μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες πιέσεις και να απειλήσουν τη σταθερότητα και του πιο αγαπημένου ζευγαριού. Κάποιοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολίες ένα ζευγάρι είναι τα οικονομικά προβλήματα, η απιστία, διαφωνίες γύρω από τις καθημερινές υποχρεώσεις, διαφωνίες στον τρόπο ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, σεξουαλικά προβλήματα, ή κάποια χρόνια ασθένεια.

Τα ζευγάρια αναζητούν συνήθως τη Συμβουλευτική όταν τα προβλήματα της σχέσης τους έχουν αρχίσει να εμποδίζουν την καθημερινή τους λειτουργικότητα ή όταν δεν είναι σίγουρα αν θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται σε αυτή τη σχέση. Αισθήματα πικρίας, περιφρόνησης και αυξημένη συχνότητα καυγάδων είναι συνήθως τα σημάδια ότι υπάρχουν κάποια υποβόσκοντα άλυτα θέματα στο ζευγάρι. Όταν αυτά δεν αντιμετωπιστούν, συνήθως οδηγούν σε αυξημένες εντάσεις και στην ανάπτυξη δυσλειτουργικών συνηθειών που απειλούν την υγεία και τη μακροβιότητα της σχέσης.

Ως Σύμβουλος Ζευγαριών μπορώ να σας βοηθήσω να βρείτε πιο αποτελεσματικούς τρόπους να επικοινωνήσετε μεταξύ σας τις ανάγκες σας, τα θέλω σας, και τα συναισθήματά σας μαθαίνοντας ταυτόχρονα να ακούτε πιο προσεχτικά και τον/την σύντροφό σας. Ο ρόλος μου δεν είναι να πάρω το μέρος κάποιου από τους δυο σας, να σώσω τη σχέση σας ή να προτείνω ποτέ να τερματίσετε τη σχέση στην οποία βρίσκεστε. Αντ’ αυτού αφήνουμε τη θεραπευτική διαδικασία να εκτυλιχτεί φυσικά χωρίς τον προκαθορισμένο στόχο της σωτηρίας της σχέσης παράλληλα με την κατάλληλη υποστήριξη από εμένα για να κατακτήσετε τους στόχους που εσείς θα θέσετε. Για τη Συμβουλευτική Ζευγαριών να βοηθήσει μία σχέση θα πρέπει και τα δύο άτομα της σχέσης να είναι πρόθυμα να συμμετέχουν ειλικρινά, υπεύθυνα και ενεργά στη θεραπευτική διαδικασία.

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Η πρώτη συνάντηση – αρχική εκτίμηση – και όλες οι επόμενες συνεδρίες έχουν διάρκεια 50 λεπτά. Η αρχική εκτίμηση είναι μία ευκαιρία να συζητήσουμε τους λόγους που σας οδήγησαν στη θεραπεία καθώς και ποιες είναι οι ελπίδες και προσδοκίες σας από αυτή τη διαδικασία. Στο τέλος της συνάντησης θα μοιραστώ την αρχική μου κατανόηση των προβλημάτων σας και θα σας εξηγήσω τη θεραπευτική διαδικασία που πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε παραπέρα. Αυτή θα είναι επίσης μία ευκαιρία για εσάς να λύσετε τις απορίες σας και να εκφράσετε τυχόν ανησυχίες σας. Η παρουσία σας στην πρώτη μας συνάντηση δεν σας δεσμεύει σε περαιτέρω συνεδρίες. Πολλοί άνθρωποι που δεν είναι βέβαιοι αν η ψυχοθεραπεία είναι για αυτούς κλείνουν ένα πρώτο ραντεβού για να τους βοηθήσει να πάρουν αυτή την απόφαση. Θα είναι δική σας απόφαση αν θα κλείσετε το επόμενο ραντεβού εκείνη τη στιγμή ή αν θα πάρετε λίγο χρόνο να αποφασίσετε αν θέλετε να ξεκινήσετε θεραπεία αλλά και αν είμαι η σωστή θεραπεύτρια για εσάς.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου τηλεφωνικά ή να στείλετε email. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ

Από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας μας οτιδήποτε λέγεται παραμένει απολύτως εμπιστευτικό. Τα στοιχεία σας καθώς και τα δεδομένα των συνεδριών καλύπτονται από το επαγγελματικό απόρρητο και απαγορεύεται να κοινοποιηθούν σε τρίτα πρόσωπα χωρίς γραπτή σας έγκριση (Νόμος 991 της 117/20,12,1979, Άρθρο 9, ΦΕΚ Α 278). Κατά τη διάρκεια της πρώτης μας συνάντησης τα θέματα του απορρήτου συζητούνται λεπτομερώς και διεξοδικά.

ΚΟΣΤΟΣ

Η αρχική συνεδρία διαρκεί μισή ώρα και χρεώνεται €35. Οι μετέπειτα συνεδρίες διαρκούν 50 λεπτά, λαμβάνουν χώρα συνήθως εβδομαδιαία και χρεώνονται €60.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Η ακυρωμένη συνεδρία χρεώνεται κανονικά εκτός και αν η ακύρωση προέρχεται από τη Ψυχολόγο, ή αν αυτή γίνει πριν από το διάστημα των 24 ωρών.

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.

Nikolina Stratigaki psychotherapist