Νικολίνα Ε. Στρατηγάκη - Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Γονέων και Ζευγαριών

Η Ψυχοθεραπεία είναι κλάδος της εφαρμοσμένης ψυχολογίας. Οι Ψυχολόγοι – Ψυχοθεραπευτές δουλεύουν με θεραπευόμενους εξετάζοντας θέματα ψυχικής υγείας και διερευνώντας υποβόσκοντα προβλήματα που μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες, με τον σκοπό να μειώσουν την ψυχολογική δυσφορία και να βελτιώσουν την ψυχολογική ευημερία.

Η ψυχοθεραπεία είναι ένα πολύ προσωπικό ταξίδι. Σκοπός της είναι να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις εσωτερικές σας διαμάχες και να βρείτε καλύτερες και πιο αποτελεσματικές μεθόδους να αντιμετωπίσετε αλλά και να αλλάξετε τους τρόπους με τους οποίους διαχειρίζεστε τις σκέψεις και τη συμπεριφορά σας, τόσο προς τον εαυτό σας όσο και προς τους άλλους, βελτιώνοντας έτσι την ψυχική αλλά και την συνολική σας ευημερία.

Ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια έχω εκπαιδευτεί στο να χρησιμοποιώ διάφορα θεωρητικά μοντέλα στην πρακτική μου. Αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Προσωποκεντρική (Person Centred Therapy – PCT), τη Γνωστική-Συμπεριφορική (Cognitive Behavioural Therapy – CBT), και την Βραχεία Επικεντρωμένη στη Λύση (Solution Focused Brief Therapy – SFBT) θεραπευτική προσέγγιση. Κατά τη διάρκεια της αρχικής συνάντησης προτείνω την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση, βασισμένη τόσο στην κλινική μου εμπειρία όσο και στην γνώση μου των επιστημονικών μελετών. Η συνεργασία είναι κεντρική στον τρόπο που δουλεύω και έτσι πάντα σέβομαι την προτίμηση του θεραπευόμενου να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του.

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Η πρώτη συνάντηση – αρχική εκτίμηση – διαρκεί μισή ώρα, ενώ οι επόμενες συνεδρίες έχουν διάρκεια 50 λεπτά. Η αρχική εκτίμηση είναι μία ευκαιρία να συζητήσουμε τους λόγους που σας οδήγησαν στη θεραπεία καθώς και ποιες είναι οι ελπίδες και προσδοκίες σας από αυτή τη διαδικασία. Στο τέλος της συνάντησης θα μοιραστώ την αρχική μου κατανόηση των προβλημάτων σας και θα σας εξηγήσω τη θεραπευτική διαδικασία που πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε παραπέρα. Αυτή θα είναι επίσης μία ευκαιρία για εσάς να λύσετε τις απορίες σας και να εκφράσετε τυχόν ανησυχίες σας. Η παρουσία σας στην πρώτη μας συνάντηση δεν σας δεσμεύει σε περαιτέρω συνεδρίες. Πολλοί άνθρωποι που δεν είναι βέβαιοι αν η ψυχοθεραπεία είναι για αυτούς κλείνουν ένα πρώτο ραντεβού για να τους βοηθήσει να πάρουν αυτή την απόφαση. Θα είναι δική σας απόφαση αν θα κλείσετε το επόμενο ραντεβού εκείνη τη στιγμή ή αν θα πάρετε λίγο χρόνο να αποφασίσετε αν θέλετε να ξεκινήσετε θεραπεία αλλά και αν είμαι η σωστή θεραπεύτρια για εσάς.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου τηλεφωνικά ή να στείλετε email. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ

Από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας μας οτιδήποτε λέγεται παραμένει απολύτως εμπιστευτικό. Τα στοιχεία σας καθώς και τα δεδομένα των συνεδριών καλύπτονται από το επαγγελματικό απόρρητο και απαγορεύεται να κοινοποιηθούν σε τρίτα πρόσωπα χωρίς γραπτή σας έγκριση (Νόμος 991 της 117/20,12,1979, Άρθρο 9, ΦΕΚ Α 278). Κατά τη διάρκεια της πρώτης μας συνάντησης τα θέματα του απορρήτου συζητούνται λεπτομερώς και διεξοδικά.

ΚΟΣΤΟΣ

Η αρχική συνεδρία διαρκεί μισή ώρα και χρεώνεται €35. Οι μετέπειτα συνεδρίες διαρκούν 50 λεπτά, λαμβάνουν χώρα συνήθως εβδομαδιαία και χρεώνονται €50 αν αποφασίσετε να συνεχίσετε συνεδρίες με έναν από τους συνεργάτες του γραφείου ή €60 αν αποφασίσετε να συνεχίσετε συνεδρίες μαζί μου. 

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Η ακυρωμένη συνεδρία χρεώνεται κανονικά εκτός και αν η ακύρωση προέρχεται από τη Ψυχολόγο, ή αν η ακύρωση γίνει πριν από το διάστημα των 24 ωρών.

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.

Nikolina Stratigaki psychotherapist