Νικολίνα Ε. Στρατηγάκη Ψυχολογος Ψυχοθεραπευτρια Ομάδα Διαχείρισης ΑγχουςΤο  άγχος είναι ένα συναίσθημα που επηρεάζει τη καθημερινότητα όλων μας.  Η οικονομική κρίση, η ένταση της καθημερινότητας, οι υποχρεώσεις, οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, εντείνουν το άγχος μας το οποίο συνήθως εκδηλώνεται με αισθήματα ανησυχίας, νευρικότητας, εκρήξεις θυμού ακόμα και σωματικό πόνο. Ενώ όλοι αισθανόμαστε άγχος, λίγοι από εμάς γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι, τι το προκαλεί και πώς να το αντιμετωπίσουμε.

Η ομάδα διαχείρισης άγχους σκοπό έχει να σας βοηθήσει να μειώσετε τα αισθήματα δυσφορίας και ανασφάλειας που προκαλούνται από το άγχος, μέσω συζητήσεων, ψυχο-εκπαίδευσης, ειδικά διαμορφωμένων βιωματικών ασκήσεων, και τεχνικών χαλάρωσης και αναπνοής. Μαζί με τη συνάδελφο, Ευτυχία Λευθεριώτη, συντονίζουμε την ομάδα και επικεντρωνόμαστε στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις των μελών έτσι ώστε να έχετε τη μέγιστη ευκαιρία να βοηθήσετε και να μάθετε ο ένας από τον άλλον. Τα μέλη της ομάδας μαθαίνουν όχι μόνο να κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους και τα θέματα που τους απασχολούν αλλά και να γίνονται «θεραπευτικοί βοηθοί» για τα υπόλοιπα μέλη.

Νικολίνα Ε. Στρατηγάκη Ψυχολογος Ψυχοθεραπευτρια Ομάδα Διαχείρισης Αγχους

Βασικές επιδιώξεις της ομάδας είναι να μάθετε να:

  • Αναγνωρίζετε το δυσλειτουργικό άγχος και να διακρίνετε τους τρόπους εκδήλωσής του.
  • Διαχειρίζεστε το άγχος της καθημερινότητας αποκτώντας τα κατάλληλα εργαλεία αντιμετώπισής του.
  • Ανακουφιστείτε από τα δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα του άγχους και των κρίσεων πανικού.

 

Η ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς να είναι απαραίτητη η προηγούμενη συμμετοχή τους σε κάποια ομάδα. Θα διεξάγεται κάθε εβδομάδα, οι συναντήσεις θα διαρκούν 90 λεπτά και το κόστος είναι 20€ ανά συνάντηση. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 9 άτομα. Οι συμμετέχοντες, πριν την εισαγωγή τους στην ομάδα θα προετοιμαστούν σε μία ατομική συνάντηση με μια από τις συντονίστριες.  Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Ιανουαρίου 2017 τηλεφωνικά, μέσω email, ή μηνύματος από την σελίδα μου Επικοινωνία.