love-heart-hand-romanticΑν και κάποιες φορές η ανατροφή των παιδιών μας δυσκολεύει, είναι σίγουρα από τις πιο ικανοποιητικές εμπειρίες που έχει να μας προσφέρει η ζωή. Το να μεγαλώσουμε ένα παιδί είναι ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό έργο. Τα παιδιά χρειάζονται πολύ προσοχή, φροντίδα και αγάπη ώστε να εξελιχθούν σε ένα καλά προσαρμοσμένο ενήλικα. Εκτός από τις καθημερινές τους ανάγκες, το κάθε παιδί έχει επίσης τη δική του προσωπικότητα – εν μέρει λόγω κληρονομικότητας και εν μέρει λόγω της επιρροής του περιβάλλοντός τους. Είναι καθήκον του κάθε γονιού να συνεργαστεί με το κάθε παιδί του, αναγνωρίζοντας την μοναδικότητα του χαρακτήρα του, για να το βοηθήσει να αναπτύξει κατάλληλες συμπεριφορές και κοινωνικές δεξιότητες που θα το βοηθήσουν να ζήσει μία ποιοτική ζωή με υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις.

Αντίθετα με το τι πιστεύεται, η αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση και ανατροφή των παιδιών δεν είναι κάτι που οι γονείς μπορούν να εφαρμόσουν ενστικτωδώς ή αυτόματα – είναι κάτι που μαθαίνεται.

Τα Εργαστήρια Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων είναι μία σχολή, στην οποία μαθαίνουμε το «επάγγελμα» του γονέα. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν πρόκειται για επάγγελμα. Αυτό που επιδιώκεται είναι κυρίως μία απαραίτητη ισορροπία σε ένα τρόπο ζωής προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κοινωνίας μας καθώς και στην κατανόηση ανάμεσα στις γενιές. Το πρώτο βήμα προς μία πιο θετική σχέση με τα παιδιά σας είναι να αναγνωρίσετε ότι δυσκολεύεστε ή ανησυχείτε ως γονιός για κάποια θέματα που αφορούν τα παιδιά σας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασχολείται με τα παρακάτω θέματα:

  • Η νοητική και ψυχοσωματική εξέλιξη των παιδιών.
  • Τα αναπτυξιακά ορόσημα των παιδιών σε κάθε ηλικία.
  • Ενδεδειγμένοι τρόποι οριοθέτησης και διαπαιδαγώγησης.
  • Υποβόσκουσες αιτίες επίδειξης αρνητικών συμπεριφορών των παιδιών.
  • Τύποι γονικής διαπαιδαγώγησης.
  • Η τιμωρία ως αναποτελεσματική μορφή πειθαρχίας.
  • Θετικοί Τρόποι Διαπαιδαγώγησης.
  • Η συμβολή των γονιών στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης του παιδιού.
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων για μία σχέση ενθάρρυνσης και υποστήριξης.

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οργανώνεται αρχικά μία συνάντηση, η οποία διαρκεί μία ώρα και είναι δωρεάν. Σε αυτή παίρνετε μια πρώτη ιδέα για το περιεχόμενο των συναντήσεων μας, καθώς και για το πώς θα είναι δομημένη η κάθε συνάντηση. Σας δίνετε η ευκαιρία να λύσετε τις απορίες σας και να εκφράσετε τυχόν ανησυχίες σας. Η παρουσία σας στην πρώτη μας συνάντηση δεν σας δεσμεύει σε περαιτέρω συναντήσεις.

Χειμερινά εργαστήρια: Οι επόμενες συναντήσεις είναι συνολικά 10, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία, και γίνονται κάθε δεύτερο Σάββατο στο χώρο μου.

Καλοκαιρινά εργαστήρια (ταχύρυθμο)Οι επόμενες συναντήσεις μας είναι 5 σε σύνολο, διαρκούν 5 ώρες η κάθε μία (1 ώρα διάλειμμα για μεσημεριανό), και γίνονται κάθε Σάββατο στο χώρο μου.

Το πρόγραμμα αυτό είναι έτσι δομημένο ώστε με κάθε εργαστήριο που κάνουμε να προστίθεται άλλο ένα λιθαράκι γνώσης στις υπάρχουσες δεξιότητές σας . Αυτό γίνεται σταδιακά και σε ένα πλαίσιο διαδραστικό και ευχάριστο ώστε να μπορείτε να αφομοιώνετε τις θεωρητικές γνώσεις που σας παρέχω αβίαστα και ξεκούραστα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο εργαστήριο είναι τα 15 άτομα. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου τηλεφωνικά ή να στείλετε email. Η πρώτη συνάντηση διαρκεί μία ώρα και είναι δωρεάν.

Χειμερινά εργαστήρια: Οι επόμενες συναντήσεις μας είναι 10 σε σύνολο, διαρκούν 2 ώρες η κάθε μία, και γίνονται κάθε δεύτερο Σάββατο στο χώρο μου. Το κόστος είναι €50 το μήνα κατ’άτομο (δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%).

Καλοκαιρινά εργαστήρια (ταχύρυθμο)Οι επόμενες συναντήσεις μας είναι 5 σε σύνολο, διαρκούν 5 ώρες η κάθε μία (1 ώρα διάλειμμα για μεσημεριανό), και γίνονται κάθε Σάββατο στο χώρο μου. Το κόστος είναι €250 για όλες τις συναντήσεις (δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%). 

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Στην περίπτωση που κάποιος γονέας δεν μπορέσει να παρευρεθεί σε κάποια συνάντηση, δεν υπάρχει η δυνατότητα για τη μη χρέωση της.

Για περισσότερες πληροφορίες για το επόμενο Εργαστήριο Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων, το οποίο θα ξεκινήσει μέσα Νοέμβρη, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.